Ρόδος, 22.06.19

***

Ο υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης, επισκέφθηκε το Σάββατο 22 Ιουνίου τα γραφεία της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Δωδεκανήσου.

Κατά την επίσκεψη του, ο υποψήφιος βουλευτής συναντήθηκε με τα μέλη διοικητικού συμβουλίου του συνεταιρισμού και συζήτησε μαζί τους για τα προβλήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο αλλά και για την προσπάθεια που καταβάλλει η συνεταιριστική οργάνωση για την εξυγίανση της. Ένα σοβαρό εγχείρημα, που με τα θετικά για τους συνεταιριστές μέτρα που πήρε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όταν θα αρχίσει να υλοποιείται, θα επιτρέψει μεγαλύτερους βαθμούς αυτονομίας στην Ένωση, θα δώσει ισχυρή ώθηση για τη βιώσιμη λειτουργία ενός σημαντικού πυλώνα του πρωτογενή τομέα στη Δωδεκάνησο.

Ο Δημήτρης Γάκης, ενημερώθηκε λεπτομερώς για τις ενέργειες εξυγίανσης της Ένωσης μέσω της υπαγωγή της στον νόμο περί ρύθμισης οφειλών μέσω του εξωδικαστικού συμβιβασμού, πληροφορήθηκε για την υπαγωγή της στον νόμο και για το στάδιο που βρίσκεται σήμερα – με τον ορισμό εμπειρογνώμονα, ο οποίος σύμφωνα με την μέχρι σήμερα ενημέρωση θα έχει ολοκληρώσει την έγκριση της υποβαλλόμενης πρότασης μέχρι την 25η Ιουλίου και στη συνέχεια θα δοθεί εντολή από το συντονιστή για συναντήσεις και διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές. Έτσι, όπως υπογραμμίστηκε στη συνάντηση, θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία εξεύρεσης λύσης μέσα στο επόμενο τρίμηνο.

Στη συνάντηση εργασίας συζητήθηκαν επίσης και άλλα θέματα αναπτυξιακού και επενδυτικού ενδιαφέροντος, όπως το θέμα επαναλειτουργίας του πυρηνελαιουργείου, η ανάγκη εκσυγχρονισμού του για την εξυπηρέτηση των παραγωγών του νησιού. Ο υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης, σημείωσε την αισιόδοξη προοπτική μιας «αναγεννημένης» και σύγχρονης Ένωσης, που όπως τόνισε, «σε συνδυασμό με τη μείωση του φόρου στους συνεταιρισμούς και τα άλλα θετικά μέτρα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στην αγροτική οικονομία, θα δώσουν σταθερή βάση στην ανάπτυξη του αγροδιατροφικού τομέα και τη διασύνδεση του με τον τουρισμό. Θα δώσουν νέα ώθηση και προοπτική στη Δωδεκανησιακή οικονομία».